הכנתם משהו לסדר ?
חוקי הפורום
על הפורום חלים חוקי האתר ככל שהם מופיעים באתר זה
על הפורום חלים חוקי האתר ככל שהם מופיעים באתר זה
חזרת (חרעיין) חורכת סינוסים :
(כן , זו סכין בעשרים שקל שאני לא טורח לתקן לה את הלהב . גם לה מגיעה תמונה לכבוד פסח)
סוג של אנטיפסטי שזכה לכינוי המשפחתי "ירקות בתנור"...
חזרת :
כמות שווה (במשקל) של שורש חזרת וסלק מבושל מוכן לשימוש באריזת ואקום
(אפשר לשחק עם היחס לקבלת חריפות שונה. כאן היתה קצת יותר חזרת מסלק)
חומץ רגיל , אפשר גם חומץ בן יין אדום ולמתחכמים חומץ בלסמי
סוכר
מלח
מרסקים במעבד מזון את החזרת לפתיתים זעירים. זהירות ! לא לנשום את זה, אפילו לא קצת להריח ! יותר גרוע מגז מדמיע !
מגרדים בפומפיה דקה את הסלק
מוסיפים כמה כפות חומץ (בערך כף לכל 100 גר' שורש)
סוכר - בערך כף ל-200 גר' שורש
מלח - כמה שצריך...
מערבבים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה לכמה שעות
אנטיפסטי :
ירקות - בטטה, פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול , ארטישוק ירושלמי - בקיצור, מה שבא .
חותכים
מערבבים עם שמן זית טוב ומלח גס
שמים בתנור על חום בינוני גבוה עד שמוכן לפי הטעם (טוב שיהיה קצת חרוך)
אפשר להוסיף באמצע הצלייה כמה ענפי רוזמרין טרי (בירושלים צומח בכל גינה ציבורית)
(כן , זו סכין בעשרים שקל שאני לא טורח לתקן לה את הלהב . גם לה מגיעה תמונה לכבוד פסח)
סוג של אנטיפסטי שזכה לכינוי המשפחתי "ירקות בתנור"...
חזרת :
כמות שווה (במשקל) של שורש חזרת וסלק מבושל מוכן לשימוש באריזת ואקום
(אפשר לשחק עם היחס לקבלת חריפות שונה. כאן היתה קצת יותר חזרת מסלק)
חומץ רגיל , אפשר גם חומץ בן יין אדום ולמתחכמים חומץ בלסמי
סוכר
מלח
מרסקים במעבד מזון את החזרת לפתיתים זעירים. זהירות ! לא לנשום את זה, אפילו לא קצת להריח ! יותר גרוע מגז מדמיע !
מגרדים בפומפיה דקה את הסלק
מוסיפים כמה כפות חומץ (בערך כף לכל 100 גר' שורש)
סוכר - בערך כף ל-200 גר' שורש
מלח - כמה שצריך...
מערבבים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה לכמה שעות
אנטיפסטי :
ירקות - בטטה, פלפלים בצבעים שונים, בצל סגול , ארטישוק ירושלמי - בקיצור, מה שבא .
חותכים
מערבבים עם שמן זית טוב ומלח גס
שמים בתנור על חום בינוני גבוה עד שמוכן לפי הטעם (טוב שיהיה קצת חרוך)
אפשר להוסיף באמצע הצלייה כמה ענפי רוזמרין טרי (בירושלים צומח בכל גינה ציבורית)
"לכל אחד יש מנייה" - מיילו מיינדרביינדר
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים