סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
חוקי הפורום
על הפורום חלים חוקי האתר ככל שהם מופיעים באתר זה
על הפורום חלים חוקי האתר ככל שהם מופיעים באתר זה
הבנתי שהסכינים של ZWILLING מומלצים, מחנות היבואן שלהם בנווה צדק, אבל
שמעתי גם על חברה בשם "mora" שמספר אנשים המליצו אליה, ונתנו עדויות שהן יותר טובות מצווילינג.
אני אשמח להמלצה ספציפית של דגם שכדאי לרכוש.
שמעתי גם על חברה בשם "mora" שמספר אנשים המליצו אליה, ונתנו עדויות שהן יותר טובות מצווילינג.
אני אשמח להמלצה ספציפית של דגם שכדאי לרכוש.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
טעיתי בפורום.
אשמח אם תעבירו לפורום הרלוונטי.
תודה
אשמח אם תעבירו לפורום הרלוונטי.
תודה
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
שמע, מורה לא רעות בכלל. פלדה בסדר גמור, מחזיקה חוד סביר, גמישה (אלי אוהב להדגים את הכיפוף של סכין פילוט).
החסרונות- *לטעמי* ידית לא כל כך נוחה (אני אישית מעדיף ידיות קטנות יותר). הלהב מעולה, אבל הידית מאוד מקלקלת.
למרות שPESEL בזמנו עשה מודיפיקציה לסכין שף של מורה ועשה לה ידית מגניבה ביותר, ויצאה פשוט בובה של סכין!
http://www.knife.co.il/phpbb3/viewtopic ... ora#p19407
בגדול היא שווה את המחיר שלה. לא פחות וגם לא יותר.
בלי קשר, אני אישית מאוד התלהבתי מהסנטוקו של אופינל (כן, יש חיה כזאת). כדאי מאוד להעיף מבט. יש אותה אצל תומר מור.
החסרונות- *לטעמי* ידית לא כל כך נוחה (אני אישית מעדיף ידיות קטנות יותר). הלהב מעולה, אבל הידית מאוד מקלקלת.
למרות שPESEL בזמנו עשה מודיפיקציה לסכין שף של מורה ועשה לה ידית מגניבה ביותר, ויצאה פשוט בובה של סכין!
http://www.knife.co.il/phpbb3/viewtopic ... ora#p19407
בגדול היא שווה את המחיר שלה. לא פחות וגם לא יותר.
בלי קשר, אני אישית מאוד התלהבתי מהסנטוקו של אופינל (כן, יש חיה כזאת). כדאי מאוד להעיף מבט. יש אותה אצל תומר מור.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
במחיר שציינת ניתן להזמין סכין מיפן ברמה די גבוהה. היא לא תיהיה מאיזה יצרן בעל שם אבל היא תיהיה מצויינת.
אם יש לך בעיה עם לשמור על סכין שלא תחליד אל תקשיב לעצתי. הם משתמשים בפלדות פחמן בדרך כלל.
אם יש לך בעיה עם לשמור על סכין שלא תחליד אל תקשיב לעצתי. הם משתמשים בפלדות פחמן בדרך כלל.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
אני לא רוצה להתעסק עם מודינג של הסקיןף מעדיף לקבל סכין מוכנה לשימוש.
ממבט על התמונות שלה באמת הידית ניראת קצת לא בסדר.
לכן אני אוותר על הסכינים של MORA.
בדבר סכינים יפניות, זאת תהיה הסכין הראשונה שלי לכן אני חושב שהיה לי קשה לשמור על הסכין מקרוזיה.
- זה קשה לשמור על הסכין היפנית מפני קרוזיה?
מה אתם אומרים על הסכינים של ZWILLING ?יש המלצה על דגם ספציפי כלשהו?
תודה
ממבט על התמונות שלה באמת הידית ניראת קצת לא בסדר.
לכן אני אוותר על הסכינים של MORA.
בדבר סכינים יפניות, זאת תהיה הסכין הראשונה שלי לכן אני חושב שהיה לי קשה לשמור על הסכין מקרוזיה.
- זה קשה לשמור על הסכין היפנית מפני קרוזיה?
מה אתם אומרים על הסכינים של ZWILLING ?יש המלצה על דגם ספציפי כלשהו?
תודה
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
לא מכיר ספציפית דגמים של זווילינג. אבל הן נחשבות סכינים טובות מאוד. אם זה לשימוש כללי במטבח תבחר את הדקה ביותר
מבחינת הגנה מחלודה כל מה שאתה צריך לעשות הוא לשטוף את הסכין טוב לאחר השימוש ולייבש אותה לגמרי (לגמרי!) זה לוקח בדיוק 5 שניות יותר ממה שתעשה עם סכין אלחלד.
מבחינת הגנה מחלודה כל מה שאתה צריך לעשות הוא לשטוף את הסכין טוב לאחר השימוש ולייבש אותה לגמרי (לגמרי!) זה לוקח בדיוק 5 שניות יותר ממה שתעשה עם סכין אלחלד.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
מחזק את דברי גיא, מניסיון, פשוט מעולות.sprite2k כתב:במחיר שציינת ניתן להזמין סכין מיפן ברמה די גבוהה. היא לא תיהיה מאיזה יצרן בעל שם אבל היא תיהיה מצויינת.
אם יש לך בעיה עם לשמור על סכין שלא תחליד אל תקשיב לעצתי. הם משתמשים בפלדות פחמן בדרך כלל.
רק להקפיד שתהייה יבשה.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
אני אשמח ללינק לאתר אינטרנט שאפשר לרכוש ממנו סכין יפנית עם משלוח לישראל.
-
*אם משהו כאן כן מכיר את הסכינים של זווילינג אז אני אני אשמח להמלצה על דגם*
תודה רבה
-
*אם משהו כאן כן מכיר את הסכינים של זווילינג אז אני אני אשמח להמלצה על דגם*
תודה רבה
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
http://tojiro.net/en/
הם מוכרים גם באי ביי וכו'
זוויילינג לא מכיר דגם ספציפי
MORA - אולי כדאי שתיתן לה צ'אנס הם עושים סכינים נפלאות.
הם מוכרים גם באי ביי וכו'
זוויילינג לא מכיר דגם ספציפי
MORA - אולי כדאי שתיתן לה צ'אנס הם עושים סכינים נפלאות.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
אני דווקא לא ממליץ למתחיל (וגם לא לרוב המשתמשים) על סכין מטבח מחלידה.
ראה כאן
http://www.lublinsky.co.il/category.asp
ראה כאן
http://www.lublinsky.co.il/category.asp
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
מנסיון אישי של השנים האחרונות, הסדרות המחושלות של צווילינג מעולות. נוחות לשימוש, מאוזנות נכון ושומרות על חדות לאורך זמן. יש להם כרגע סכין שף מסדרת טווין קוזין במחיר מצחיק של 285 שקלים וסכין שף מסדרת מיאבי (הסדרה היפנית ) ב- 390 שקלים. אל תקנה מסדרת טווין פולאקס, זאת סדרה מוטבעת בינונית למדי, ובטח לא מסדרת צווילינג סטייל - חבל על הכסף, הלהב לא שומר על חדות. ההמלצה, כרגיל, היא להגיע לחנות ולהתנסות בסכין. הסכין הכי טובה לא תעזור לך אם הידית קטנה/גדולה מדי או סתם לא נוחה.
http://www.skm.e-shops.co.il/
http://www.skm.e-shops.co.il/
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
אשמח מאד לשמוע למה אתה חושב ככה?סער כתב:אני דווקא לא ממליץ למתחיל (וגם לא לרוב המשתמשים) על סכין מטבח מחלידה.
ראה כאן
http://www.lublinsky.co.il/category.asp
האמת שהלכתי לחנות, והיא פשוט היית מפוצצת, אז אמרתי שאני אלך אגיע כבר אחר-כך.coldstorm כתב:מנסיון אישי של השנים האחרונות, הסדרות המחושלות של צווילינג מעולות. נוחות לשימוש, מאוזנות נכון ושומרות על חדות לאורך זמן. יש להם כרגע סכין שף מסדרת טווין קוזין במחיר מצחיק של 285 שקלים וסכין שף מסדרת מיאבי (הסדרה היפנית ) ב- 390 שקלים. אל תקנה מסדרת טווין פולאקס, זאת סדרה מוטבעת בינונית למדי, ובטח לא מסדרת צווילינג סטייל - חבל על הכסף, הלהב לא שומר על חדות. ההמלצה, כרגיל, היא להגיע לחנות ולהתנסות בסכין. הסכין הכי טובה לא תעזור לך אם הידית קטנה/גדולה מדי או סתם לא נוחה.
http://www.skm.e-shops.co.il/
נערך לאחרונה על ידי alexnoj ב 22:59 ,20 ינואר 2014, ב', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
מנסיון שלי- גם הרבה אנשים שיודעים להשתמש בסכינים- לא יודעים לטפל בסכינים שלהם. למתחילים יש נטייה להזניח את הסכין. שוב, אני כמובן מדבר מצורה מאוד מכלילה, אבל אני מתייחס לרוב.
בדיוק היום קיבלתי הזמנה לסכין. אני מתמצת לכם את השיחה:
- תעשה לי סכין יפה ושימושית.
- לאילו שימושים?
- אני לא מבין הרבה בסכינים, אבל חשוב לי שתהיה יפה ועד 500 ש"ח.
- הבנתי. קרבון או אלחלד?
- מה ההבדל?
- הבנתי, אלחלד.
גם אני הייתי ממליץ להתחיל באלחלד כסכין מטבח. החשיפה לחומצות שבירקות ובבשר תשאיר את חותמה על להב קרבון.
אני אישית מאוד אוהב את זה, ובכוונה לא מוריד את הסימנים וכתמי החמצון מהלהב שלי. כמובן שאני לא מביא אותו להחלדה, אבל לפחות רואים שהיא עובדת.
יש כאלה שיודעים להעריך את זה, ויש כאלה שזה די דוחה אותם.
Make your choice.
בדיוק היום קיבלתי הזמנה לסכין. אני מתמצת לכם את השיחה:
- תעשה לי סכין יפה ושימושית.
- לאילו שימושים?
- אני לא מבין הרבה בסכינים, אבל חשוב לי שתהיה יפה ועד 500 ש"ח.
- הבנתי. קרבון או אלחלד?
- מה ההבדל?
- הבנתי, אלחלד.
גם אני הייתי ממליץ להתחיל באלחלד כסכין מטבח. החשיפה לחומצות שבירקות ובבשר תשאיר את חותמה על להב קרבון.
אני אישית מאוד אוהב את זה, ובכוונה לא מוריד את הסימנים וכתמי החמצון מהלהב שלי. כמובן שאני לא מביא אותו להחלדה, אבל לפחות רואים שהיא עובדת.
יש כאלה שיודעים להעריך את זה, ויש כאלה שזה די דוחה אותם.
Make your choice.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
ניק הסביר את זה יפה מאד. אין כיום, בעידן של פלדות מתקדמות, צורך ממשי בסכין מטבח מפלדת פחמן (מחלידה). צריך להקפיד הקפדה יתרה על האחזקה שלהן - לא מסכים עם הקביעה של "לשטוף לייבש וזהו" - מאד תלוי כמה פטינה הסכין פיתחה, באיזה איזור של הארץ גרים (לח יותר או פחות), כמה המטבח מאוורר, איפה מחזיקים את הסכין - במגרה, בבלוק או על מגנט, כמה היא רחוקה מהכיור או מהכיריים ועוד. סכין כזו גם מגיבה לפעמים בריאקציה עם מזונות שונים וגורמת לטעם לוואי או לריח לא נעים - מקומי, נעלם, אבל עשוי להרתיע. לפעמים היא פשוט לא אסתטית.A1exnoj כתב:אשמח מאד לשמוע למה אתה חושב ככה?סער כתב:אני דווקא לא ממליץ למתחיל (וגם לא לרוב המשתמשים) על סכין מטבח מחלידה.
ראה כאן
http://www.lublinsky.co.il/category.asp
.
אוצר וחוקר נשק היסטורי
ACT - Armed Combat & Tactics
ACT - Armed Combat & Tactics
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
סער אני משתמש בשנתיים האחרונות+- בעיקר בסכיני קרבון שהכנתי לעבודה במטבח, ומעולם לא נזדקקתי לעשות משהו מעבר ללשטוף ולייבש.סער כתב:ניק הסביר את זה יפה מאד. אין כיום, בעידן של פלדות מתקדמות, צורך ממשי בסכין מטבח מפלדת פחמן (מחלידה). צריך להקפיד הקפדה יתרה על האחזקה שלהן - לא מסכים עם הקביעה של "לשטוף לייבש וזהו" - מאד תלוי כמה פטינה הסכין פיתחה, באיזה איזור של הארץ גרים (לח יותר או פחות), כמה המטבח מאוורר, איפה מחזיקים את הסכין - במגרה, בבלוק או על מגנט, כמה היא רחוקה מהכיור או מהכיריים ועוד. סכין כזו גם מגיבה לפעמים בריאקציה עם מזונות שונים וגורמת לטעם לוואי או לריח לא נעים - מקומי, נעלם, אבל עשוי להרתיע. לפעמים היא פשוט לא אסתטית.A1exnoj כתב:אשמח מאד לשמוע למה אתה חושב ככה?סער כתב:אני דווקא לא ממליץ למתחיל (וגם לא לרוב המשתמשים) על סכין מטבח מחלידה.
ראה כאן
http://www.lublinsky.co.il/category.asp
.
אני מסכים שהרבה יותר נוח לא לחשוב על זה בכלל ושהסכין תשאר יפה ומבריקה לאורך זמן.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
שלום לכולם,
אני אגש לעניין מזווית קצת שונה-
החלטת להוציא על סכין שף ראשונה כ- 400 ש"ח.
להלן המלצתי לעסקה שתאפשר מיצוי של הכסף בצורה טובה, ועדיין תיתן בידך סכין שף.
בתור בעליהן הגאה של כ- 8 סכיני שף שונות וטבח חובב אך נמרץ, אני יכול להגיד שיש מגוון גדול ושונות רבה בתוך הקטגוריה שנקראת "סכין שף"- מכלים קטנים ודקים יחסית של "6 על ידית קטנה שיתאימו לבחורות מבוהלות, ועד מאכלת מפלצתית של "12 המאפשרת לרב-טבחים אסיאתי לפלח טונה אדומה בוגרת לשניים באיבחה אחת. גם בצורה, ברוחב הלהב, בעוביו, בחומרי הידית וצורתה, ועוד פרטים רבים, יש הבדלים מאוד גדולים בקטגוריה.
הסיבה העיקרית להבדלים היא הצרכים השונים- הן הארגונומיים מצד המשתמש וטכניקת העבודה שלו, והן מצד המזון המעובד.
לשימוש כללי הייתי נצמד לדגם האירופי הסטנדרטי- להב "8 (20 ס"מ בערך), אלחלד, השחזה דו-צדדית ולא יפנית, משהו שבאופן אינטואיטיבי יהיה קל לעבוד איתו. המלצה על דגם ספציפי- אני חושב שסכין שף מוטבע של ויקטורינוקס בסביבות 200 ש"ח יעשה יופי של עבודה. גם סכיני השף המוטבעים של דיק מסדרת pro-dynamic יעשו את העבודה בערך באותו מחיר- עניין של הבדלים בעיצוב הידית.
אז מה עושים בשאר הכסף?
אפשר לעשות שני דגברים שימושיים מאוד:
1. השלמת סכינים למטבח- אני הייתי מוסיף לסכין השף עוד סכין פירוק טובה (להב דק, צר וגמיש), וסכין קילוף/טורנה טובה. שני הפריטים ביחד מתכנסים ב- 100 ש"ח נוספים די בקלות.
2. אבן מים יפנית סינתטית קומבינציה 800/8000 או 1000/6000 בעלות שבין 100 ל- 200 ש" (תלוי איך קונים- בארץ או באינטרנט) תאפשר לתחזק את סכין השף היטב לאורך שנים, ומהווה נכס רב-ערך לבעליה.
סט של סכין שף, שני סכיני עזר ואבן השחזה איכותית הם בעיני מיצוי טוב בהרבה של הכסף לשף המתחיל מאשר סכין מפוצצת אחת (ושוב- בסביבות 400-500 ש"ח לא בדיוק מגשימים פנטזיות ארוטיות בתחום הסכינים, בשביל זה צריך לטפס לפחות לגלובל הבסיסית, ומשם בדהירה מזרחה לכל מיני פלדות אקזוטיות שנחבטו ביד-אומן יפני צמחוני, נצר לשושלת מחשלים ששורשיה בתור הקרטיקון התחתון, עם ידיות מעץ "אגרוף הקוף השחור" שנכחד לא מזמן ביערות הגשם של רואנדה ונרתיק עור צבי)
בהצלחה
אני אגש לעניין מזווית קצת שונה-
החלטת להוציא על סכין שף ראשונה כ- 400 ש"ח.
להלן המלצתי לעסקה שתאפשר מיצוי של הכסף בצורה טובה, ועדיין תיתן בידך סכין שף.
בתור בעליהן הגאה של כ- 8 סכיני שף שונות וטבח חובב אך נמרץ, אני יכול להגיד שיש מגוון גדול ושונות רבה בתוך הקטגוריה שנקראת "סכין שף"- מכלים קטנים ודקים יחסית של "6 על ידית קטנה שיתאימו לבחורות מבוהלות, ועד מאכלת מפלצתית של "12 המאפשרת לרב-טבחים אסיאתי לפלח טונה אדומה בוגרת לשניים באיבחה אחת. גם בצורה, ברוחב הלהב, בעוביו, בחומרי הידית וצורתה, ועוד פרטים רבים, יש הבדלים מאוד גדולים בקטגוריה.
הסיבה העיקרית להבדלים היא הצרכים השונים- הן הארגונומיים מצד המשתמש וטכניקת העבודה שלו, והן מצד המזון המעובד.
לשימוש כללי הייתי נצמד לדגם האירופי הסטנדרטי- להב "8 (20 ס"מ בערך), אלחלד, השחזה דו-צדדית ולא יפנית, משהו שבאופן אינטואיטיבי יהיה קל לעבוד איתו. המלצה על דגם ספציפי- אני חושב שסכין שף מוטבע של ויקטורינוקס בסביבות 200 ש"ח יעשה יופי של עבודה. גם סכיני השף המוטבעים של דיק מסדרת pro-dynamic יעשו את העבודה בערך באותו מחיר- עניין של הבדלים בעיצוב הידית.
אז מה עושים בשאר הכסף?
אפשר לעשות שני דגברים שימושיים מאוד:
1. השלמת סכינים למטבח- אני הייתי מוסיף לסכין השף עוד סכין פירוק טובה (להב דק, צר וגמיש), וסכין קילוף/טורנה טובה. שני הפריטים ביחד מתכנסים ב- 100 ש"ח נוספים די בקלות.
2. אבן מים יפנית סינתטית קומבינציה 800/8000 או 1000/6000 בעלות שבין 100 ל- 200 ש" (תלוי איך קונים- בארץ או באינטרנט) תאפשר לתחזק את סכין השף היטב לאורך שנים, ומהווה נכס רב-ערך לבעליה.
סט של סכין שף, שני סכיני עזר ואבן השחזה איכותית הם בעיני מיצוי טוב בהרבה של הכסף לשף המתחיל מאשר סכין מפוצצת אחת (ושוב- בסביבות 400-500 ש"ח לא בדיוק מגשימים פנטזיות ארוטיות בתחום הסכינים, בשביל זה צריך לטפס לפחות לגלובל הבסיסית, ומשם בדהירה מזרחה לכל מיני פלדות אקזוטיות שנחבטו ביד-אומן יפני צמחוני, נצר לשושלת מחשלים ששורשיה בתור הקרטיקון התחתון, עם ידיות מעץ "אגרוף הקוף השחור" שנכחד לא מזמן ביערות הגשם של רואנדה ונרתיק עור צבי)
בהצלחה
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
אהבתי מאוד את התגובהרעי כתב:שלום לכולם,
אני אגש לעניין מזווית קצת שונה-
החלטת להוציא על סכין שף ראשונה כ- 400 ש"ח.
להלן המלצתי לעסקה שתאפשר מיצוי של הכסף בצורה טובה, ועדיין תיתן בידך סכין שף.
בתור בעליהן הגאה של כ- 8 סכיני שף שונות וטבח חובב אך נמרץ, אני יכול להגיד שיש מגוון גדול ושונות רבה בתוך הקטגוריה שנקראת "סכין שף"- מכלים קטנים ודקים יחסית של "6 על ידית קטנה שיתאימו לבחורות מבוהלות, ועד מאכלת מפלצתית של "12 המאפשרת לרב-טבחים אסיאתי לפלח טונה אדומה בוגרת לשניים באיבחה אחת. גם בצורה, ברוחב הלהב, בעוביו, בחומרי הידית וצורתה, ועוד פרטים רבים, יש הבדלים מאוד גדולים בקטגוריה.
הסיבה העיקרית להבדלים היא הצרכים השונים- הן הארגונומיים מצד המשתמש וטכניקת העבודה שלו, והן מצד המזון המעובד.
לשימוש כללי הייתי נצמד לדגם האירופי הסטנדרטי- להב "8 (20 ס"מ בערך), אלחלד, השחזה דו-צדדית ולא יפנית, משהו שבאופן אינטואיטיבי יהיה קל לעבוד איתו. המלצה על דגם ספציפי- אני חושב שסכין שף מוטבע של ויקטורינוקס בסביבות 200 ש"ח יעשה יופי של עבודה. גם סכיני השף המוטבעים של דיק מסדרת pro-dynamic יעשו את העבודה בערך באותו מחיר- עניין של הבדלים בעיצוב הידית.
אז מה עושים בשאר הכסף?
אפשר לעשות שני דגברים שימושיים מאוד:
1. השלמת סכינים למטבח- אני הייתי מוסיף לסכין השף עוד סכין פירוק טובה (להב דק, צר וגמיש), וסכין קילוף/טורנה טובה. שני הפריטים ביחד מתכנסים ב- 100 ש"ח נוספים די בקלות.
2. אבן מים יפנית סינתטית קומבינציה 800/8000 או 1000/6000 בעלות שבין 100 ל- 200 ש" (תלוי איך קונים- בארץ או באינטרנט) תאפשר לתחזק את סכין השף היטב לאורך שנים, ומהווה נכס רב-ערך לבעליה.
סט של סכין שף, שני סכיני עזר ואבן השחזה איכותית הם בעיני מיצוי טוב בהרבה של הכסף לשף המתחיל מאשר סכין מפוצצת אחת (ושוב- בסביבות 400-500 ש"ח לא בדיוק מגשימים פנטזיות ארוטיות בתחום הסכינים, בשביל זה צריך לטפס לפחות לגלובל הבסיסית, ומשם בדהירה מזרחה לכל מיני פלדות אקזוטיות שנחבטו ביד-אומן יפני צמחוני, נצר לשושלת מחשלים ששורשיה בתור הקרטיקון התחתון, עם ידיות מעץ "אגרוף הקוף השחור" שנכחד לא מזמן ביערות הגשם של רואנדה ונרתיק עור צבי)
בהצלחה
ובמחשבה לאחור מסכים איתך ב100%.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
סער, עם כל הכבוד למתכות המתקדמות,סער כתב:ניק הסביר את זה יפה מאד. אין כיום, בעידן של פלדות מתקדמות, צורך ממשי בסכין מטבח מפלדת פחמן (מחלידה). צריך להקפיד הקפדה יתרה על האחזקה שלהן - לא מסכים עם הקביעה של "לשטוף לייבש וזהו" - מאד תלוי כמה פטינה הסכין פיתחה, באיזה איזור של הארץ גרים (לח יותר או פחות), כמה המטבח מאוורר, איפה מחזיקים את הסכין - במגרה, בבלוק או על מגנט, כמה היא רחוקה מהכיור או מהכיריים ועוד. סכין כזו גם מגיבה לפעמים בריאקציה עם מזונות שונים וגורמת לטעם לוואי או לריח לא נעים - מקומי, נעלם, אבל עשוי להרתיע. לפעמים היא פשוט לא אסתטית.A1exnoj כתב:אשמח מאד לשמוע למה אתה חושב ככה?סער כתב:אני דווקא לא ממליץ למתחיל (וגם לא לרוב המשתמשים) על סכין מטבח מחלידה.
ראה כאן
http://www.lublinsky.co.il/category.asp
.
כשזה מגיע להשחזה והחזקת חוד, פלדת קרבון עושה בחצי מחיר וברבע זמן השקעה (השחזה) את מה שה"פלדות המתוחכמות" עושות.
וחלודה...כן זה דורש תשומת לב ולורב האנשים זה לא מתאים.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
שלום אלכס וברוך הבא ,
מכיוון שציינת שמדובר בסכין שף ראשונה , ארשה לעצמי להמליץ לך לצפות וללמוד על טכניקות חיתוך שונות , מיו-טיוב כמו זה למשל
http://youtu.be/cV0c7qiNjuI
או מטבחים מנוסים באופן אישי , ואז לנסות סכינים שונות בחנויות - והכי טוב , לשאול סכין/ים במידת האפשר ולעבוד איתן במטבח הפרטי . כך אתה יכול להגיע להעדפה האישית שלך לגבי גודל, משקל, וצורה .
אני מעדיף סכין שתהיה כבדה מספיק כדי להשתמש בכח המשיכה ופחות בכח הזרוע . סכיני צוילינג יתנו לך תמורה טובה, ודאי בסכום שציינת, ושווה לבדוק גם את ווסטהוף (Wusthof) וויקטורינוקס ועוד חברות.
בהצלחה !
מכיוון שציינת שמדובר בסכין שף ראשונה , ארשה לעצמי להמליץ לך לצפות וללמוד על טכניקות חיתוך שונות , מיו-טיוב כמו זה למשל
http://youtu.be/cV0c7qiNjuI
או מטבחים מנוסים באופן אישי , ואז לנסות סכינים שונות בחנויות - והכי טוב , לשאול סכין/ים במידת האפשר ולעבוד איתן במטבח הפרטי . כך אתה יכול להגיע להעדפה האישית שלך לגבי גודל, משקל, וצורה .
אני מעדיף סכין שתהיה כבדה מספיק כדי להשתמש בכח המשיכה ופחות בכח הזרוע . סכיני צוילינג יתנו לך תמורה טובה, ודאי בסכום שציינת, ושווה לבדוק גם את ווסטהוף (Wusthof) וויקטורינוקס ועוד חברות.
בהצלחה !
"לכל אחד יש מנייה" - מיילו מיינדרביינדר
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
עשיתי סיבוב אתמול וקניתי לבסוף את ניובי ב-400 ש"ח.
היא היית לי הכי נוחה, משקל, ואחיזה. בדקתי מספר סכינים.
אולי בעתיד ארכוש סכין כבדה.
( כדאי לרכוש את המשחיז שלהם ב90 ש"ח?)
אשמח המלצה לקרש חיתוך לא יקר, כי לדעתי שלי לא כל כך טוב כי כניסיתי לחתוך הסכין פשוט חדרה לתוך הלוח.
היבואן גם נותן אחריות במידה ולא מרוצים יש החזר כספי לא משנה מה הסיבה. פעם הראשונה אני שומע דבר כזה בארץ. - זה כתוב על הקבלה.
היבואן גם אמר בצורה חד משמעית לא לשלוח את הסכין שלהם להשחזה מקצועית.
נשמע מוזר
הסכין חותכת בצורה מעולה, אתמול נסיתי לחתוך איתה דברים קשים היא חתכה אותם כמו חמאה.
אבל נגיד כשניסיתי לחתוך תפוח אדמה לאורך שלו הרגשתי קושי דיי רב, אולי בגלל שאני חותך בצורה לא נכונה.
כי כשחתכתי לרוחב הוא נחתך כמו חמאה רכה.
היא היית לי הכי נוחה, משקל, ואחיזה. בדקתי מספר סכינים.
אולי בעתיד ארכוש סכין כבדה.
( כדאי לרכוש את המשחיז שלהם ב90 ש"ח?)
אשמח המלצה לקרש חיתוך לא יקר, כי לדעתי שלי לא כל כך טוב כי כניסיתי לחתוך הסכין פשוט חדרה לתוך הלוח.
היבואן גם נותן אחריות במידה ולא מרוצים יש החזר כספי לא משנה מה הסיבה. פעם הראשונה אני שומע דבר כזה בארץ. - זה כתוב על הקבלה.
היבואן גם אמר בצורה חד משמעית לא לשלוח את הסכין שלהם להשחזה מקצועית.
נשמע מוזר
הסכין חותכת בצורה מעולה, אתמול נסיתי לחתוך איתה דברים קשים היא חתכה אותם כמו חמאה.
אבל נגיד כשניסיתי לחתוך תפוח אדמה לאורך שלו הרגשתי קושי דיי רב, אולי בגלל שאני חותך בצורה לא נכונה.
כי כשחתכתי לרוחב הוא נחתך כמו חמאה רכה.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
להערכתי היבואן אמר לך להמנע מלשלוח את הסכינים להשחזה מקצועית מהסיבות הבאות:
1. אין הרבה ידע בתחום (בארץ) וחלק מהמשחיזים עלולים להשחיז לא נכון (ויש דבר כזה) ולפגוע בלהב; הוא פשוט רצה לחסוך ממך את אי הנעימות בזה.
ו/או
2. הוא רצה שתקנה את המשחיז שלו.
במקרה של סכיני מטבח:
אם יש לך זמן ורצון, תלמד להשחיז עם אבני מים יפניות, זו הדרך הכי יעילה להשחזת סכין בצורה שתפיק ממנה את המירב.
או שתקנה משחיז בסגנון הטריאנגל של ספיידרקו - קל ללמוד, נוח לשימוש ומתאים גם ללהבים גדולים.
1. אין הרבה ידע בתחום (בארץ) וחלק מהמשחיזים עלולים להשחיז לא נכון (ויש דבר כזה) ולפגוע בלהב; הוא פשוט רצה לחסוך ממך את אי הנעימות בזה.
ו/או
2. הוא רצה שתקנה את המשחיז שלו.
במקרה של סכיני מטבח:
אם יש לך זמן ורצון, תלמד להשחיז עם אבני מים יפניות, זו הדרך הכי יעילה להשחזת סכין בצורה שתפיק ממנה את המירב.
או שתקנה משחיז בסגנון הטריאנגל של ספיידרקו - קל ללמוד, נוח לשימוש ומתאים גם ללהבים גדולים.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
אני אשמח המלצה לאבן אחת כזאת מאיביי, אני אולי ארכוש במשכורת הקרובה.
תודה רבה לכם על העזרה אני מאד מבסוט מהסכין
תודה רבה לכם על העזרה אני מאד מבסוט מהסכין
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
העניין עם התפוחי אדמה הפך ליהיות אחד המבחנים הרציניים של סכינים ברמה מאוד גבוהה.A1exnoj כתב:עשיתי סיבוב אתמול וקניתי לבסוף את ניובי ב-400 ש"ח.
היא היית לי הכי נוחה, משקל, ואחיזה. בדקתי מספר סכינים.
אולי בעתיד ארכוש סכין כבדה.
( כדאי לרכוש את המשחיז שלהם ב90 ש"ח?)
אשמח המלצה לקרש חיתוך לא יקר, כי לדעתי שלי לא כל כך טוב כי כניסיתי לחתוך הסכין פשוט חדרה לתוך הלוח.
היבואן גם נותן אחריות במידה ולא מרוצים יש החזר כספי לא משנה מה הסיבה. פעם הראשונה אני שומע דבר כזה בארץ. - זה כתוב על הקבלה.
היבואן גם אמר בצורה חד משמעית לא לשלוח את הסכין שלהם להשחזה מקצועית.
נשמע מוזר
הסכין חותכת בצורה מעולה, אתמול נסיתי לחתוך איתה דברים קשים היא חתכה אותם כמו חמאה.
אבל נגיד כשניסיתי לחתוך תפוח אדמה לאורך שלו הרגשתי קושי דיי רב, אולי בגלל שאני חותך בצורה לא נכונה.
כי כשחתכתי לרוחב הוא נחתך כמו חמאה רכה.
וזה כבר קשור לגיאומטריה של הסכין ולא לחדות שלה. סכינים שמושחזות ישר לגמרי (flat grind) יוצרות שטח שהתפו"א נדבק אליו ומונע מעבר חלק. הסכינים הכי טובות בעולם מושחזות עם קימור קל ביותר וכך תפו"א ואוכלים אחרים לא נדבקים.
סרטון שמדגים את זה יפה: http://www.youtube.com/watch?v=E7XTGYY4yE0 יש לו סדרה של סרטונים שממשיכה להדגים את זה עם עוד סכינים.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
^ מעניין
כי באמת כשאתמול בדקתי אותה אז נדבק לי מזון על הסכין במיוחד תפוח אדמה.
מה אתם אומרים על קרש חיתוך מבמבוק?
http://www.simhim.com/bucher.html
כי באמת כשאתמול בדקתי אותה אז נדבק לי מזון על הסכין במיוחד תפוח אדמה.
מה אתם אומרים על קרש חיתוך מבמבוק?
http://www.simhim.com/bucher.html
נערך לאחרונה על ידי alexnoj ב 19:58 ,22 ינואר 2014, ד', נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
יש טכניקה להתמודד עם זה? שהאוכל לא ידבק?sprite2k כתב:העניין עם התפוחי אדמה הפך ליהיות אחד המבחנים הרציניים של סכינים ברמה מאוד גבוהה.A1exnoj כתב:עשיתי סיבוב אתמול וקניתי לבסוף את ניובי ב-400 ש"ח.
היא היית לי הכי נוחה, משקל, ואחיזה. בדקתי מספר סכינים.
אולי בעתיד ארכוש סכין כבדה.
( כדאי לרכוש את המשחיז שלהם ב90 ש"ח?)
אשמח המלצה לקרש חיתוך לא יקר, כי לדעתי שלי לא כל כך טוב כי כניסיתי לחתוך הסכין פשוט חדרה לתוך הלוח.
היבואן גם נותן אחריות במידה ולא מרוצים יש החזר כספי לא משנה מה הסיבה. פעם הראשונה אני שומע דבר כזה בארץ. - זה כתוב על הקבלה.
היבואן גם אמר בצורה חד משמעית לא לשלוח את הסכין שלהם להשחזה מקצועית.
נשמע מוזר
הסכין חותכת בצורה מעולה, אתמול נסיתי לחתוך איתה דברים קשים היא חתכה אותם כמו חמאה.
אבל נגיד כשניסיתי לחתוך תפוח אדמה לאורך שלו הרגשתי קושי דיי רב, אולי בגלל שאני חותך בצורה לא נכונה.
כי כשחתכתי לרוחב הוא נחתך כמו חמאה רכה.
וזה כבר קשור לגיאומטריה של הסכין ולא לחדות שלה. סכינים שמושחזות ישר לגמרי (flat grind) יוצרות שטח שהתפו"א נדבק אליו ומונע מעבר חלק. הסכינים הכי טובות בעולם מושחזות עם קימור קל ביותר וכך תפו"א ואוכלים אחרים לא נדבקים.
סרטון שמדגים את זה יפה: http://www.youtube.com/watch?v=E7XTGYY4yE0 יש לו סדרה של סרטונים שממשיכה להדגים את זה עם עוד סכינים.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
יש לך תמונה או לינק שאפשר לראות את המנטוקו של אופינל ?Nik88 כתב:מאוד התלהבתי מהסנטוקו של אופינל (כן, יש חיה כזאת). כדאי מאוד להעיף מבט. יש אותה אצל תומר מור.
המציאות היא הזיה שנגרמת בגלל חוסר של אלכוהול בדם
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
שאלה קצת מוזרה,
אבל מדוע צד אחד של הסכין מלוטש יותר\חד יותר מהשני?
אבל מדוע צד אחד של הסכין מלוטש יותר\חד יותר מהשני?
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
תעלה תמונה שנוכל להבין על מה אתה מדבר... נשמע משונה.A1exnoj כתב:שאלה קצת מוזרה,
אבל מדוע צד אחד של הסכין מלוטש יותר\חד יותר מהשני?
ולעניין עם ההדבקות של התפו"א. אין ממש טכניקה להתגבר על זה אבל אפשר, אפילו בהשחזה ידנית, להפוך את הסכין ליהיות טיפה קמורה ולהקטין את מידת ההדבקות.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
זה הצד החד https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
וזה הצד הפחות חד עד בכלל
https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
בצד של הלוגו של מיאבי הליטוש\חידוד הוא ברמה של 2MM ובצד השני זה טיפה פחות מ1MM
https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
וזה הצד הפחות חד עד בכלל
https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B2casy ... sp=sharing
בצד של הלוגו של מיאבי הליטוש\חידוד הוא ברמה של 2MM ובצד השני זה טיפה פחות מ1MM
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
חחח רק עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון.
זה לא הופך את הסכין ללא חדה , בעצם אין פה קשר לחדות.
זאת גיאומטריה שהיא נפוצה במטבח היפני של השחזה חוד, 30/70 משחיזים בצד ימין של הסכין 70 % ובצד שמאל 30% באותה זווית. (זה לימניים לשמאליים ההפך).
זה הופך את החיתוך של חתיכות דקות ואחידות לקל יותר...
זה לא הופך את הסכין ללא חדה , בעצם אין פה קשר לחדות.
זאת גיאומטריה שהיא נפוצה במטבח היפני של השחזה חוד, 30/70 משחיזים בצד ימין של הסכין 70 % ובצד שמאל 30% באותה זווית. (זה לימניים לשמאליים ההפך).
זה הופך את החיתוך של חתיכות דקות ואחידות לקל יותר...
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
השחזה לא סימטרית, מעיין צ'יזל גרינד.
יש לי את זה גם בפולדר של אמרסון, ה-CQC7.
יש לי את זה גם בפולדר של אמרסון, ה-CQC7.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
תודה D:
היום אני אלך לדרום העיר אקנה כיסוי לסכין וקרש חיתוך מבמבוק (:
היום אני אלך לדרום העיר אקנה כיסוי לסכין וקרש חיתוך מבמבוק (:
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
דווקא לא צ'יזל גריינד. פשוט השחזה לא סימטרית. מאוד נפוץ.Shrubbery כתב:השחזה לא סימטרית, מעיין צ'יזל גרינד.
יש לי את זה גם בפולדר של אמרסון, ה-CQC7.
תחפשו 70/30 sharpening
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
יכול להיות מקרה שבו סכין חדשה מגיע לא כל כך מושחזת?
אני לוקח את המילים שלי בחזרה כשאמרתי שהיא חותכת כמו חמאה.
היא חותכת טוב מאד, אבל כן צריך להפעיל לחץ. - גם בחיתוך מבחן העגבנייה.
מבחינת חדות אני חושב שהייתי נותן לה7 בערך
אני לוקח את המילים שלי בחזרה כשאמרתי שהיא חותכת כמו חמאה.
היא חותכת טוב מאד, אבל כן צריך להפעיל לחץ. - גם בחיתוך מבחן העגבנייה.
מבחינת חדות אני חושב שהייתי נותן לה7 בערך
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
יכול ליהיות מאוד.A1exnoj כתב:יכול להיות מקרה שבו סכין חדשה מגיע לא כל כך מושחזת?
אני לוקח את המילים שלי בחזרה כשאמרתי שהיא חותכת כמו חמאה.
היא חותכת טוב מאד, אבל כן צריך להפעיל לחץ. - גם בחיתוך מבחן העגבנייה.
מבחינת חדות אני חושב שהייתי נותן לה7 בערך
סכינים במחירים כאלה בדרך כלל באות עם השחזה סבירה+-.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
אחחחח, לו רק היו מקשיבים לעצתי הטובה...
ההשחזות של הסכינים הללו בחנות הן "השחזות מכונה" בזווית של איזה 20 מעלות מכל צד, שמעלתן הגדולה היא שהן ללא שאריות גרד. החיתוך המדהים שלהן בהתחלה מבוסס על שינון עדין- שינון שנמרח ונעלם אחרי שימוש קצר.
הטיפול האישי שלי להשחזות בתולין אלו הוא הורדת זווית ההשחזה (המתבטאת בהרחבת פס ההשחזה בשני הצדדים), שינוי בלתי נמנע של הגיאומטריה למעט קמורה (convex)- כי אני לא מכונה... וליטוש עד 6000 המלווה ב-stropping על עור עם פסטה ירוקה. הלהב נראה מבריק כמו מראה, מגלח שיער ללא מאמץ, וירקות מתפרקים מולו לקוביות מהפחד.
אם אתה גר כאן בסביבה אתה מוזמן לראות איך מטפלים יפה בסכין כזו.
ומילה של טעם אישי- לא אוהב את סכיני השף עם הלהבים הדקים האלו, הכל עדין גמיש ושביר מדי.
ההשחזות של הסכינים הללו בחנות הן "השחזות מכונה" בזווית של איזה 20 מעלות מכל צד, שמעלתן הגדולה היא שהן ללא שאריות גרד. החיתוך המדהים שלהן בהתחלה מבוסס על שינון עדין- שינון שנמרח ונעלם אחרי שימוש קצר.
הטיפול האישי שלי להשחזות בתולין אלו הוא הורדת זווית ההשחזה (המתבטאת בהרחבת פס ההשחזה בשני הצדדים), שינוי בלתי נמנע של הגיאומטריה למעט קמורה (convex)- כי אני לא מכונה... וליטוש עד 6000 המלווה ב-stropping על עור עם פסטה ירוקה. הלהב נראה מבריק כמו מראה, מגלח שיער ללא מאמץ, וירקות מתפרקים מולו לקוביות מהפחד.
אם אתה גר כאן בסביבה אתה מוזמן לראות איך מטפלים יפה בסכין כזו.
ומילה של טעם אישי- לא אוהב את סכיני השף עם הלהבים הדקים האלו, הכל עדין גמיש ושביר מדי.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
רעי אני דווקא מוותר על השלב האחרון עם העור... הלהב חלק מידי לטעמי.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
מה אתם אומרים על האבן הזאת?
http://www.ebay.com/itm/221253049751?ss ... 1423.l2649
השומר זווית הזה מיועד להשחזה 50\50?
http://www.ebay.com/itm/130816021718?ss ... 1423.l2649
תודה!
http://www.ebay.com/itm/221253049751?ss ... 1423.l2649
השומר זווית הזה מיועד להשחזה 50\50?
http://www.ebay.com/itm/130816021718?ss ... 1423.l2649
תודה!
-
- חדש בפורום
- הודעות:31
- הצטרף:16:36 ,15 פברואר 2014, ש'
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
סוף הדרך של אבן.
מומלץ.
מומלץ.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
מעולה נזמין כשנגיע הבית (:amir.frenkel כתב:סוף הדרך של אבן.
מומלץ.
איך אתם עושים פוליש לסכין? מפריע לי שיש סריטות על הסכין P:
- יצא לי לקרוא מספר פוסטים ואמרו שצריך להשתמש במשחה ירוקה, מה שמה? את הפעולה עצמה עם איזו מטלית צריך לעשות?
אני עוד כמה זמן אהיה באזור אלנבי אז יש לי אפשרות לרכוש בחנויות לציוד צורפים.
-
- חדש בפורום
- הודעות:31
- הצטרף:16:36 ,15 פברואר 2014, ש'
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
האבן סבבה, והקומבינציה טובה לסכיני מטבח.alexnoj כתב:מעולה נזמין כשנגיע הבית (:amir.frenkel כתב:סוף הדרך של אבן.
מומלץ.
איך אתם עושים פוליש לסכין? מפריע לי שיש סריטות על הסכין P:
- יצא לי לקרוא מספר פוסטים ואמרו שצריך להשתמש במשחה ירוקה, מה שמה? את הפעולה עצמה עם איזו מטלית צריך לעשות?
אני עוד כמה זמן אהיה באזור אלנבי אז יש לי אפשרות לרכוש בחנויות לציוד צורפים.
"המשחה" הירוקה היא למעשה שעווה המכילה אבקה של חומרים קשים, הצבע של השוועה מסמן את סוג החומר הקשה. במקרה של שעווה ירוקה מדובר בתחמוצת הכרום. בעבודה ידנית זה לא יעלים את השריטות, אלא יעדן אותן, זה יתן לה גימור של מראה - אבל אל תשתשמש יותר מידי אחרת זה יפגע לך בחוד. בכדי "להעלים" שריטות אתה צריך מיכשור כמו גלגלי לטש (עם אותה שעווה) למהירות .
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
האבן הוזמנה (:
מה בדבר השומר זווית הוא מתאים?
עם המשחה אפשר להשתמש בכל מטלית או שצריך משהו ספציפי?
גם כן, מה בערך עלות המשחה?
תודה
מה בדבר השומר זווית הוא מתאים?
עם המשחה אפשר להשתמש בכל מטלית או שצריך משהו ספציפי?
גם כן, מה בערך עלות המשחה?
תודה
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
שומר הזוית מתאים,
עם הפסטה אפשר להשתמש גם על דף - לא מומלץ, מאחר ולא תנצל אותה כמו שצריך.
זה כמו לצבוע קיר עם מטפחת במקום עם מברשת.
לצורך העניין יש פלטות עץ עם עור עליהן שמיועדות לנושא, לא כל עור מתאים.
עם הפסטה אפשר להשתמש גם על דף - לא מומלץ, מאחר ולא תנצל אותה כמו שצריך.
זה כמו לצבוע קיר עם מטפחת במקום עם מברשת.
לצורך העניין יש פלטות עץ עם עור עליהן שמיועדות לנושא, לא כל עור מתאים.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
מה מחיר פלטת עור כזאת?Shrubbery כתב:שומר הזוית מתאים,
עם הפסטה אפשר להשתמש גם על דף - לא מומלץ, מאחר ולא תנצל אותה כמו שצריך.
זה כמו לצבוע קיר עם מטפחת במקום עם מברשת.
לצורך העניין יש פלטות עץ עם עור עליהן שמיועדות לנושא, לא כל עור מתאים.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
קבלתי את הסכין(TOJIRO DP) אחרי שבוע וחצי. מאד מרוצה.
את השומר זווית\אבן השחזה אחרי שבוע.
תודה לכולם.
את השומר זווית\אבן השחזה אחרי שבוע.
תודה לכולם.
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
שלום לכולם,
אם אפשר אנצל את השרשור לשאלה של מתחילים, אני גם בעניין של לקנות סכין ראשונה בתקציב דומה לפותח השרשור, רציתי לקבל חוות דעת על העסקה הבאה: http://www.sk-m.co.il/Product/3-knives- ... f-sharpner http://www.sk-m.co.il/Product/3-knives- ... f-sharpner
אפשר גם להשיג אותה המחיר יותר זול עם קופון, האם יש עסקה עדיפה בתקציב הזה?
תודה
אם אפשר אנצל את השרשור לשאלה של מתחילים, אני גם בעניין של לקנות סכין ראשונה בתקציב דומה לפותח השרשור, רציתי לקבל חוות דעת על העסקה הבאה: http://www.sk-m.co.il/Product/3-knives- ... f-sharpner http://www.sk-m.co.il/Product/3-knives- ... f-sharpner
אפשר גם להשיג אותה המחיר יותר זול עם קופון, האם יש עסקה עדיפה בתקציב הזה?
תודה
-
- חדש בפורום
- הודעות:31
- הצטרף:16:36 ,15 פברואר 2014, ש'
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
הסכינים טובות.
לגבי מחירים, מבצעים וקופונים, חפש פורום צרכנות.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forum ... forumid=66
לגבי מחירים, מבצעים וקופונים, חפש פורום צרכנות.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forum ... forumid=66
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
נראה אחלה, את המשחיז אתה יכול לזרוק אבל אני משוחדAbig כתב:שלום לכולם,
אם אפשר אנצל את השרשור לשאלה של מתחילים, אני גם בעניין של לקנות סכין ראשונה בתקציב דומה לפותח השרשור, רציתי לקבל חוות דעת על העסקה הבאה: http://www.sk-m.co.il/Product/3-knives- ... f-sharpner http://www.sk-m.co.il/Product/3-knives- ... f-sharpner
אפשר גם להשיג אותה המחיר יותר זול עם קופון, האם יש עסקה עדיפה בתקציב הזה?
תודה
Re: סכין שף ראשונה בתקציב של כ350- 450 ש"ח
אם אני לא טועה ראיתי היום שמוכרים את הסט הזה ב225 בערך באתר קופונים YNET.Abig כתב:שלום לכולם,
אם אפשר אנצל את השרשור לשאלה של מתחילים, אני גם בעניין של לקנות סכין ראשונה בתקציב דומה לפותח השרשור, רציתי לקבל חוות דעת על העסקה הבאה: http://www.sk-m.co.il/Product/3-knives- ... f-sharpner http://www.sk-m.co.il/Product/3-knives- ... f-sharpner
אפשר גם להשיג אותה המחיר יותר זול עם קופון, האם יש עסקה עדיפה בתקציב הזה?
תודה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים