06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
משום מה בזמן האחרון רק סכיני מטבח.
לא נורא, סכין מטבח זו היא גם סכין.
אז כך.
אורך כללי: 240 מ"מ
אורך הלהב: 130 מ"מ
פלדה: דמסקוס
ליבה VG-10 High Carbon + ת 16 שכבות של 420J מכל צד
ידית: בולסטר: פלב"מ + פליז
עץ VENGE
הסכין תוצג בתערוכה בפתח תקווה ב 17.07.2010
לא נורא, סכין מטבח זו היא גם סכין.
אז כך.
אורך כללי: 240 מ"מ
אורך הלהב: 130 מ"מ
פלדה: דמסקוס
ליבה VG-10 High Carbon + ת 16 שכבות של 420J מכל צד
ידית: בולסטר: פלב"מ + פליז
עץ VENGE
הסכין תוצג בתערוכה בפתח תקווה ב 17.07.2010
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
סכין יפה מאוד, היתי רוצה אחת כזאת.
ציפית את הידית בלקה או משהו שיגן עליה ממים
ומה זה החלקים האדומים בבולסטר
את הלהב קנית או הזמנת ממישהו אם כן ממי או מאיפה
ותרשה לי הערה קטנה, אני במקומך הייתי מכניס את הלהב עוד קצת לתוך הידית, אבל זה רק אני.
סך הכל סכין מאוד יפה אתה יכול להתגאות בה
ציפית את הידית בלקה או משהו שיגן עליה ממים
ומה זה החלקים האדומים בבולסטר
את הלהב קנית או הזמנת ממישהו אם כן ממי או מאיפה
ותרשה לי הערה קטנה, אני במקומך הייתי מכניס את הלהב עוד קצת לתוך הידית, אבל זה רק אני.
סך הכל סכין מאוד יפה אתה יכול להתגאות בה
אם אסור אבל מאוד רוצים אז מותר.
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
אוליי מבחינה אסתטית אתה צודק, אבל המרחק הזה בין הידית לתחילת החלק החותך, הופך אותו לפעיל יותר (אך גם כאן אסור להגזים) כאשר בחיתוך אתה משתמש בחלק אחורי יותר של הסכין.ותרשה לי הערה קטנה ,אני בימקומך הייתי מכניס את הלהב עוד קצת לתוך הידית,אבל זה רק אני.
סכין יפה מאוד!
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
יפהפיה.
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
אני לא משתמש בלקה, לקה זו לא דרך טובה לשמור את הידית לאורך זמן.ROMA כתב: ציפית את הידית בלקה או משהו שיגן עליה ממים
כרגיל המתכון הסודי: שמן פשתן + שעוות דבורים, טבילה למשך 24 שעות.
אולי אוסיף את CARNAUBA, אבל כרגע אני לא רואה צורך.
חומר מבודד ללוחות חשמל, בתמונה לא כל כך רואים, אבל יש לא טקסטורה יפה.ROMA כתב: ומה זה החלקים האדומים בבולסטר
להב תוצרת יפן. תעשה חיפוש לפי SHIRO GAMI.ROMA כתב: את הלהב קנית או הזמנת ממישהו אם כן ממי או מאיפה
למען האמת אני לא בטוח איזו חברה זאת בדיוק, פשוט יש לי חבר שעובד במזרח הרחוק, אז הוא קונה דברים שאני מבקש.
אם משהו רוצה להזמין סכין מטבח דומה דברו איתי בתערוכה.
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
פסל שלום,
אני רוצה להעיר לך כמה הערות ,
הלהב הוא של סכין מטבח יפני, אתה קיבלת עיצוב מוכן של סכין, ומין הראוי היה שתמשיך את הידית
לפי האופי המסורתי של סכין כזאת ,
בדרך כלל ידיות כאלה הם יותר גליליות ועשויות
משני חומרים בלבד,
ידית ובולסטר, כשהידית בדרך כלל עשיה מעץ שהוא חומר אנטיספטי
כמו מגנוליה, במבוק,
והבולסטר קרן או מיקרטה,
לא חומר מתכתי ,
שני צבעים בלבד,
פשוט עיצוב יותר נקי,
בידית שלך יש הרבה צבעים, וכידוע כל המוסיף גורע
דבר שני הידית הזאת מאד שמנה ,
לסכין כזאת צריכה ידית אלגנטית וקלה,
הקו העליון של הידית לא צריך לעבור בגובה את קו הרכס של הבולסטר,
אני היתי מוריד 50%
מהחומר בידית,
מי שכתב שהיתה צריך ללקרב את הידית לתחילת הלהב
זאת טעות ,המרחק בסדר ומרחיק לך את היד מהלהב
לעבוד יותר בטוח
ודבר אחרון תזהר בשימוש הסכין מאד שבירה
מקוה שעזרתי
או לא ?
אני רוצה להעיר לך כמה הערות ,
הלהב הוא של סכין מטבח יפני, אתה קיבלת עיצוב מוכן של סכין, ומין הראוי היה שתמשיך את הידית
לפי האופי המסורתי של סכין כזאת ,
בדרך כלל ידיות כאלה הם יותר גליליות ועשויות
משני חומרים בלבד,
ידית ובולסטר, כשהידית בדרך כלל עשיה מעץ שהוא חומר אנטיספטי
כמו מגנוליה, במבוק,
והבולסטר קרן או מיקרטה,
לא חומר מתכתי ,
שני צבעים בלבד,
פשוט עיצוב יותר נקי,
בידית שלך יש הרבה צבעים, וכידוע כל המוסיף גורע
דבר שני הידית הזאת מאד שמנה ,
לסכין כזאת צריכה ידית אלגנטית וקלה,
הקו העליון של הידית לא צריך לעבור בגובה את קו הרכס של הבולסטר,
אני היתי מוריד 50%
מהחומר בידית,
מי שכתב שהיתה צריך ללקרב את הידית לתחילת הלהב
זאת טעות ,המרחק בסדר ומרחיק לך את היד מהלהב
לעבוד יותר בטוח
ודבר אחרון תזהר בשימוש הסכין מאד שבירה
מקוה שעזרתי
או לא ?
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
גורן, כנראה אני לא מבין משהו והיתי רוצה לקבל הסבר: עד כמה שאני יודע הרי כל הרעיון של דמסקוס הוא שילוב של החזקת חדות מצויינת ביחד עם גמישות טובה מאוד המושגים בעירבוב בין פלדות שונות. אז למה שתהיה שבירה?ודבר אחרון תזהר בשימוש הסכין מאד שבירה
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
שלום גורן.
כמובן שאני מכיר את העיצוב המסורתי של סכיני מטבח יפניים, וכבודם במקומם מונח.
לצערי הרב אני לא מצליח להתחבר אליו: הידית קטנה מדי בשבילי ואני לא מרגיש את הסכין ביד.
רציתי לשלב עיצוב יותר אירופאי ולהראות שזו באמת סכין עבודת יד, לפי דעתי כן הצלחתי.
אנו נפגשים ב 17, נכון?
נראה אם אצליח לשנות את דעתך לאחר שתחזיק אותה ביד.
כמובן שאני מכיר את העיצוב המסורתי של סכיני מטבח יפניים, וכבודם במקומם מונח.
לצערי הרב אני לא מצליח להתחבר אליו: הידית קטנה מדי בשבילי ואני לא מרגיש את הסכין ביד.
רציתי לשלב עיצוב יותר אירופאי ולהראות שזו באמת סכין עבודת יד, לפי דעתי כן הצלחתי.
אנו נפגשים ב 17, נכון?
נראה אם אצליח לשנות את דעתך לאחר שתחזיק אותה ביד.
-
- חדש בפורום
- הודעות:1
- הצטרף:16:49 ,18 יולי 2010, א'
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
צהריים טובים,
אני חדש באתר -שמי ארז ואני מאד התרשמתי מהידע והמקצועיות שאתה מפגין בתחום.שנינו חיפאים והייתי מעוניין לשמוע יותר על סכיני שף דמסקוס ואם אפשר שתייצר לי אחת כזו יותר גדולה -20 ס"מ להב והרבה יותר שכבות ,אשמח לקדם הענין להשכיל מהידע הרחב שלך ולשמוע הצעות מתאימות -בתודה מראש -erezvi@barak.net.il -052-2665590
אני חדש באתר -שמי ארז ואני מאד התרשמתי מהידע והמקצועיות שאתה מפגין בתחום.שנינו חיפאים והייתי מעוניין לשמוע יותר על סכיני שף דמסקוס ואם אפשר שתייצר לי אחת כזו יותר גדולה -20 ס"מ להב והרבה יותר שכבות ,אשמח לקדם הענין להשכיל מהידע הרחב שלך ולשמוע הצעות מתאימות -בתודה מראש -erezvi@barak.net.il -052-2665590
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
דימה,
אתה יכול להשיג לי פרטים של החברה שממנה הגיע הלהב?
אם יש המלצות לחברה\להב אחרת בשביל סכין שף, אני אשמח, רק שתהיה אל-חלד ותחזיק חוד טוב. רצוי בסביבות 40-50$
אתה יכול להשיג לי פרטים של החברה שממנה הגיע הלהב?
אם יש המלצות לחברה\להב אחרת בשביל סכין שף, אני אשמח, רק שתהיה אל-חלד ותחזיק חוד טוב. רצוי בסביבות 40-50$
Re: 06 2010 Small Chef- VG-10 Damascus and Venge
פסל שלום!
בין אם עיצוב הסכינים יעמוד בבחינת חרשי ומחשלי פלדה יפנים או שאר יפנופיליים, הן נראות נפלא לטעמי! יישר כח!
בין אם עיצוב הסכינים יעמוד בבחינת חרשי ומחשלי פלדה יפנים או שאר יפנופיליים, הן נראות נפלא לטעמי! יישר כח!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד